tiistai 13. syyskuuta 2011

Haastetta peliin 6

7. Kirja, jota vihasit

Ne, jotka tuntevat tämän kirjahaasteen entuudestaan, saattavat havaita pienen epäjatkuvuuden kerronnassani. Skippasin toistaiseksi neljä kohtaa välistä, koska ne tuntuvat juuri nyt liian vaikeilta. Pieni järjestyksen muutos sallittakoon.

Kaikkien aikojen ensimmäinen lukupiirikirjamme oli tavallaan itse valitsemani Anja Kaurasen (nyk. Snellman) Sonja O. kävi täällä. Vihasin sitä syvästi, enkä mistään hinnasta lukisi sitä uudelleen. (Myöhemmin tulin vihaamaan myös saman naisen kirjaa Lyhytsiipiset, mutta Sonjalla on kyllä ihan ainutlaatuinen paikka sydämeni vihakeskuksessa.) En muista kirjaa kovin hyvin, onhan sen lukemisesta jo nelisen vuotta ja tein heti loppuun päästyäni aktiivisesti töitä pyyhkiäkseni sen mielestäni. Muistelisin kuitenkin, että se oli tappavan tylsä, typerä, turhaan hehkutettu ja mässäili seksillä vain mässäilyn vuoksi. Siis 80-luvun BB.

Ystäväni teki raivoisasta tunnemyrskystäni tulkinnan, jonka mukaan vihasin Sonjaa, koska näin hänessä omia piirteitäni, joita häpesin ja jotka silloisessa elämäntilanteessani korostuivat. Pitkään pidin sitä juttua puppuna, mutta pari vuotta sitten aloin ajatella, että siinä saattaisi olla perää. Siispä tämäkin kirja varmaan pitäisi lukea uudestaan... Mutta ei sentään.


Ps. Paulo Coelhon Brida kilpaili tässä lajissa tiiviisti ykkössijasta ihan viime hetkiin saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti