keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Teiniviihdettä!

192. kulttuuriteko 5.9.2011
Isabel Abedi: Lucian (2010)
Suom. Tiina Hakala

Tästä kirjasta ei ihan kamalasti kannata kertoa. Takakansi ei kerro juuri muuta kuin että kirja on suunnattu suurten rakkaustarinoiden ystäville, mikä tietysti johti siihen, että romantiikannälässäni lainasin sen oitis, vaikka en pidäkään salamyhkäisistä takakansista. Kirjan pointti on kuitenkin juuri salaperäisyys, joka sai minut viettämään pari unetonta yötä sen parissa.

Kirjan päähenkilö on 16-vuotias Rebecca, joka asuu Hampurissa kahden äitinsä kanssa, käy koulua kuten kaikki muutkin ja on juuri eronnut poikaystävästään. Eräänä iltana hän alkaa tuntea sisimmässään tyhjyyttä, nähdä painajaisia omasta kuolemastaan ja kohdata salaperäistä muukalaista minne ikinä meneekään. Toisaalta poika pelottaa häntä, mutta samalla vetää vastustamattomasti puoleensa...

Tarina piti todella kauan tiiviisti otteessaan, mutta kun mysteeri oli ratkennut ja sivuja oli vielä jäljellä, mielenkiintoni lopahti. Loppuhuipennus vaikutti jotenkin hätäisesti sutaistulta, eivätkä suurten rakkaustarinoiden luomat odotukseni aivan täyttyneet. Viihdyttävyysarvo on kirjalla kuitenkin suuri, joten kannattaa lukea jos ”page-turnereita” halajaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti