maanantai 28. tammikuuta 2013

"Haaaave you met Ted?"


21/365
Ensisilmäyksellä (How I Met Your Mother) 
Ensimmäinen tuotantokausi (2005-2006)

Tässä se tulee, Vuoden Suuri Uutinen. Jo vuosien ajan ystäväni, tuttavani, satunnaiset ohikulkijat koirineen ja kissoineen ja jopa puiden lehdet ovat kuiskineet korvaani tämän sarjan nimeä. Alan jo muutenkin olla kuuluisa siitä, että hiihdän aina perässä kun on kyse suosituista pakko katsoa/lukea/kuunnella -jutuista ja sitten kun niihin ryhdyn, rakastun ilman estoja. En varsinaisesti ole vältellyt sarjaa missään vaiheessa, mutta piratismiestoisen "aina töissä primetimen aikaan" -henkilön on joskus yksinkertaisesti vaikea aloittaa tv-sarjojen seuraaminen. Näin kauan kesti ennen kuin sarjan ensimmäinen kausi sattui olemaan paikalla kirjastossa.

Ensisilmäyksellä alkaa kohtauksella, jossa keski-ikäinen mies (jota ei koskaan näytetä) alkaa kertoa kyllästyneen näköisille teini-ikäisille lapsilleen (tytölle ja pojalle) tarinaa siitä, kuinka hän tapasi heidän äitinsä. Pian käy selväksi, että isä aikoo olla kertomuksessaan varsin yksityiskohtainen ja tarina onkin kestänyt jo kahdeksan tuotantokauden ajan. Päämäärä kuitenkin unohtuu nopeasti ja mielenkiintoiseksi muodostuu itse matka. (Ah, rakastan tätä vertausta ja käytän sitä häikäilemättä jokaisessa esseessäni ja luentopäiväkirjassani!)

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan sarjan varsinaisiin päähenkilöihin, Tediin (Josh Radnor), Lilyyn (Alyson Hannigan), Marshalliin (Jason Segel), Barneyyn (Neil Patrick Harris) ja Robiniin (Cobie Smulders). Arkkitehti Ted ja tuleva lakimies Marshall ovat parhaat ystävykset ja kämppikset. Barney on pelimies, joka vaikuttaa aina ilmaantuvan paikalle kutsumatta ja tarjoaa auliisti "apuaan" mitä naisten iskemiseen tulee. Barneyn työnkuva ei koko ykköskauden aikana selviä, mutta hieno toimisto tällä ainakin on - ja paljon erilaisia motivaatiojulisteita.

Kun Marshall ensimmäisessä jaksossa kosii pitkäaikaista tyttöystäväänsä Lilyä, Tedin pariutumisvietti herää ja hän päättää alkaa metsästää Sitä Oikeaa. Kuin tilauksesta kantabaariin tipahtaa kaikin puolin täydellisen oloinen Robin, joka vie Tediltä heti jalat alta. Suhteesta ei kuitenkaan vaikuta tulevan mitään, koska Robin ei kaipaa sitoutumista ja Ted puolestaan haluaa naimisiin ja kahden lapsen isäksi. Niinpä Robinista tulee kaveriporukan täydentävä viides rinkula ja Tedin vaimonmetsästys jatkuu. Se vaan ei olekaan aivan helppo tehtävä kun unelmien nainen on jo kerran löytynyt, ja niinpä Ted hakkaa päätään seinään Robinin kanssa kerran jos toisenkin.

Kuten Modernin perheen kanssa kävi, tätäkin sarjaa piti katsoa jokunen jakso ennen kuin aloin lämmetä, mutta alkukankeuden jälkeen katsomistahtini oli varsin vauhdikasta. Moderniin perheeseen verrattuna - enkä nyt väitä että näitä sarjoja olisi mitenkään järkevää verrata toisiinsa - Ensisilmäyksellä on juonellisempi, minkä vuoksi pidän siitä vielä enemmän.

Minulle kävi juuri niin kuin koulussa aina varoiteltiin. Jäin koukkuun ja kirjasto johti kovempiin aineisiin: maksoin Netflixistä. Jatkoa siis seuraa: "Suit up!"


4 kommenttia:

  1. Minäkin tutustuin sarjaan ihan vasta, vaikuttaa tosi kivalta! Olen tosin katsonut vasta ensimmäisestä kaudesta noin viisi tai kuusi jaksoa. Siinä on sit comille epätavallisia kuvakulmia, jotka on piristäviä.

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä, tohon sarjaan jää kyllä pahasti koukkuun :DD En ole (vielä) suunnitellut jatkotoimia mutta voi olla että pian joudun! Sinulla on muuten kiva blogi :)

    VastaaPoista