sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Leffakevättä ilmassa

Filkkarit - eli ensimmäinen varma kevään merkki - ovat pian taas täällä! Ensi viikon keskiviikosta lähtien Tampere on täynnä kummallisia taide-elokuvia, mielenkiintoisia teemoja ja kokeellisia pläjäyksiä. Festarisuunnitelmani on vielä aika avoinna ja selkiytyykin luultavasti vasta hetken mielijohteiden perusteella. Viime vuoden filkkarijuttuja voi odotellessa fiilistellä klikkaamalla tätä, tätä tai tätä.Kevätsiivousta puolestaan suoritti Elokuvakeskus Niagara, joka järjesti tänään tiloissaan leffajulistemyynnin. Varasto vaikuttikin olevan karsinnan tarpeessa, sillä pöydät lainehtivat jopa kymmeniä vuosia vanhoja julisteita. Olin ystäväni kanssa kärppänä paikalla jo ennen myynnin alkamista, samoin kuin valitettavasti kaikki loputkin tamperelaiset. Tunku oli uskomaton ja tunnin jälkeen julisteista alkoi nähdä pläräämisen jäljet. Valinnanvaraa kyllä piisasi ja suurin osa ihmisistä vaikutti hamstraavan julisteita vähintään yksiön tapetoimiseen riittävän määrän. Ja mikäs siinä, halvemmaksi se taatusti tuli kuin oikea tapetti. Julisteista sai pulittaa yhden tai kaksi euroa iästä ja koosta riippuen ja paljousalennustakin myönnettiin.


2 kommenttia:

  1. Mulla on muutamia leffajulisteita, muttei yksikään ole päässyt seinälle asti. Haluaisin saada jotain vanhoja julisteita omaksi.

    VastaaPoista
  2. Niin no, isomman kämpän hankkimistahan nämä julisteet tietty vaatisivat, ellei sitten päätyisi siihen tapetointiratkaisuun. ;)

    VastaaPoista