sunnuntai 7. helmikuuta 2016

333: Tammikuu

Piilokuva: klikkaa isommaksi
ja etsi hehkulamppu!

Plää, talvi on supertylsää aikaa. Kaikista mieluiten pukeutuisin pakkasilla joka päivä samaan villapaitaan ja vaihtaisin sen alla vain t-paitaa... mikä myös näkyy ylläolevassa kuvassa. Ja ennen kuin huolestutte, alarivin oikeanpuolimmainen kuva ei ole julkinen asuvalinta, vaan uusi pesukarhuyöpaitani - yksi monista alennusmyyntiostoksistani tammikuussa. En ole tällä kertaa juurikaan ajatellut projektia eettisestä näkökulmasta käsin ja niin ollen sallin itselleni alennusmyynneissä pyörimisen, koska myynnissä on ollut sellaisia vaatteita, joiden uudelleeen tulemista kauppoihin olen odottanut 15 vuotta.

Nämä vaatteet ostin:
 • Pesukarhuyöpaita, 8 €, Lindex
 • 3 alushousut, 6,90, Cubus
 • 2 hanskat, 2 €, Gina tricot (Koirat pitävät huolen että niitä tarvitaan aina, siksi ostan niitä aina alesta.)
 • Trumpettihihainen paita (iik!!!), 5 €, Gina tricot 
 • Trumpettihousut (ääk!!!), 7,95 €, Indiska 
 • Musta levenevähihainen neulepaita (ooh!), 5 €, Gina Tricot
 • Harmaa levenevähihainen neulepaita (aaaaahhh!), 5 €, Gina Tricot
 • Mustat leveälahkeiset jooga-/urheiluhousut, 5 €, Gina Tricot
 • Harmaat lyhyet jooga-/urheiluhousut, 5 €, Gina Tricot (Näitäkin kuluu puhki ainakin yhdet kesässä koirien takia, enkä osannut valita kaksista täysin eri mallisista, joten ostin molemmat, koska halvalla sain.)
Yhteensä siis sijoitin vaatteisiin tammikuussa 49,85 € ja tein mielestäni ihan järkeviä ostoksia. Jotta homma ei olisi luiskahtanut ihan porsastelun puolelle, tein kyllä vaatehuoneessani melkoista karsintaa ja sain viimein aikaiseksi buukata kirppispöydän yhdessä ystäväni kanssa. Sinne lähti pari Ikea-kassillista (iso ja pieni) vaatteita ja vaikka niitä tuli takaisin vielä yksi Ikea-kassillinen (pieni), nettosin hommasta kuutisenkymppiä, mikä siis kattoi aletörsäilyni.


Kirppiskokemus oli tällä kertaa jotenkin paljon helpompi kuin aiemmin (monien traumaattisten kokemusten jälkeen jatkan aina vaan kun roinaa on tarpeeksi kertynyt nurkkiin). Siihen vaikutti suuresti se, että kirpputorimme oli lähellä bussipysäkkiä ja yliopistoa, joten siellä oli luontevaa ja helppoa poiketa joka päivä viemässä tavaraa ja järjestelemässä pöytää. Saimme myös kaikki vaatteemme ripustettua henkareihin, joten pöydän siivoaminen oli äärimmäisen nopeaa, koska vain muutama vaate päivässä oli tipahtanut henkareista. Kaikista kauheinta aiemmilla kerroilla on ehkä ollut juuri pöydälle viikattujen vaatteiden viikkaaminen uudestaan joka päivä, koska siten järjestetty pöytä on kuin pommin jäljiltä heti kun joku kiinnostunut on käynyt sitä tutkimassa.

Johtopäätös, johon olen useiden kirppismyyntikokemusteni perusteella tullut, on kuitenkin se, että vaatteet menevät huonosti kaupaksi, vaikka hinnat olisivat euron luokkaa ja vaikka mukana olisi kuinka vähän käytettyjä. Asusteet ja tavarat sen sijaan katoavat paljon paremmin, jopa dvd:t, joita kaikki kirppikset pursuilevat, mutta joita ilmeisesti vielä ostetaan paljon hintojen ollessa kohdallaan. Vaatteista on siis vaikea päästä eroon ja kaikilla on niitä liikaa, mutta samaan aikaan H&M:n valikoima uusiutuu joka viikko. Tästä palaammekin vaateteollisuuden epäeettisyyteen ja tämän projektin osasyihin. Uusia vaatteita on ihanaa ostaa, mutta vähintä mitä voit tehdä, on harkita kolme kertaa jokaisen vaatteen hankkimista.

Kirppiskamoja rankatessani sain viimein puolen kuun paikkeilla valittua tammikuu-maaliskuu-kokoelmani loputkin osaset.

Nämä vaatteet valitsin:
 • 2 takkia (talvi- ja jääkausi-)
 • 3 farkut (squin, suorat ja leveälahkeiset)
 • 2 leggingsit (thermo- ja nahka-)
 • 2 neuletakkia (harmaa ja musta)
 • 5 neulepaitaa
 • 7 t-paitaa
 • 10 pitkää paitaa/tunikaa/mekkoa
 • 2 pitkähihaista paitaa
Aika tammikuusta maaliskuuhun on ehkä vuoden pisin ja harmaudessaan tylsin, ellei oteta lukuun kultturelleja valonpilkahduksia, kuten Oscareita ja Filkkareita. Vaatteet eivät jaksa juuri kiinnostaa kun tärkeimmät pyrkimykset elämässä ovat pysyä pystyssä ja olla paleltumatta tai kastumatta ulkona. Tällä hetkellä vaatevalintojani sanelee myös tavallistakin enemmän käytännöllisyys. Teen gradua yliopiston kirjastossa, jossa alan palella tunnin istumisen jälkeen melkein riippumatta siitä mitä puen päälleni. Sen jälkeen menen useimpina päivinä siivoamaan, joten erittäin harvoin on mahdollista laittaa mitään erityisen kivaa päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti