perjantai 20. helmikuuta 2015

Tylsimmän elokuvan Oscar menee...


The Imitation Game (2014)

On hieman kyseenalaista voinko edes sanoa nähneeni The Imitation Gamen, sillä nukuin melkein surutta suunnilleen keskimmäiset 40 minuuttia. Mielestäni näin kuitenkin kaiken olennaisen, sillä itse "juoni", natsien koodin purkaminen, ei ole kovin kiinnostava. Vaikka rehellisesti sanoen leffassa ei ole juuri mitään muutakaan kiinnostavaa. Alan Turing (Benedict Cumberbatch) on sosiaalisesti lahjaton lähes-autisti matikkanero, joka kerta kaikkiaan on liian vastenmielinen tyyppi minkään elokuvan päähenkilöksi. Hänen työtoveriaan esittävä Keira Knightley kuuluu inhokkilistani kärkeen kirkkaasti edelle ketään muuta ja hänellä tuntuu olevan joka roolissa samat ärrrrrrsyttävät maneerit. Tällä kertaa Keiran ärsyttävyys ei kuitenkaan varastanut koko show'ta - ihan kuin tämä olisi jopa vähän parantunut näyttelijänä(?).

Kaiken kaikkiaan leffa on ensinnäkin älyttömän tylsä, toiseksi täynnä kliseitä ja kolmanneksi sen näyttelijät eivät sytytä millään tasolla. Kenties heidän osaltaan missasinkin jotain olennaista nukkumalla melkein puolet leffasta, koska en parhaimmalla tahdollakaan saata ymmärtää, millä rahkeilla tästä on näyttelijöiden Oscar-ehdokkuudet ansaittu.

The Imitation Gamea on vertailtu paljon Kaiken teoriaan, joka sekin kertoo tiedemiehestä ja perustuu tositapahtumiin. Siinä missä The Imitation Game keskittyy enimmäkseen tympeään koodinpurkutouhuun, on Kaiken teoria ennen kaikkea henkilökuva ja voisi jopa sanoa, että parisuhdekuva, sillä niin tärkeää osaa Stephen Hawkingin vaimo Jane siinä näyttelee. Elokuvilla ei siis mielestäni ole lopulta mitään yhteistä kuin että Dome.fi lyttäsi molemmat - toisen ansaitusti ja toisen kyynisyyttään. Näin Aki Lehti kirjoittaa:
"Jostain käsittämättömästä syystä The Imitation Game on ehdolla kahdeksan Oscar-palkinnon saajaksi. Jos elokuva-akatemia jakaa pystejä nykyään keskinkertaisuuden perusteella, niin The Imitation Game on varma voittaja.
Tämä elokuva on nähty ennenkin. Viimeksi pari viikkoa sitten, jolloin sen nimi oli Kaiken teoria. Oscar-ehdokkaaksi pääsee helpoiten tekemällä elokuvan tietyn kaavan mukaan. Esimerkiksi kertomus poikkeusyksilöstä, arkielämässä huonosti pärjäävästä nerosta toimii melkein aina. Jos tarina kertoo oikeasta ihmisestä, niin sitä parempi."
 Komppaan.

Oscar-elokuvien katselu-urakka alkaa olla lopussa. Viikonlopun aikana blogissa luvassa ainakin perinteikäs Rascal-gaala ja Oscar-ennuste. Pysykää kyydissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti