sunnuntai 6. joulukuuta 2015

333: Marraskuu

Klikkaa isommaksi.

Marraskuun vaateostokset

En ostanut itselleni mitään. Aivan oikein, en yhtään mitään. En edes asustetta, tumppua, pipoa tai kaulahuivia. Huomaan edellisen Project 333 -rupeaman aikana vieraantuneeni todella hyvin vaatekaupoista. Kerran marraskuussa kävin kirpparilla ja huomasin, ettei sielläkään ole juuri mitään katseltavaa kun välttelee vaatteiden ostamista. Loputtomiin turhaa roinaa ja ylihinnoiteltuja muumimukeja. Tein muutaman vaatehankinnan joululahjoiksi, mutten viitsi spesifioida niitä siltä varalta että asianomaiset lukisivat tätä (hah). Ostoksiin meni suunnilleen 50 euroa ja täytyy myöntää, etten shoppaillessani kiinnittänyt lainkaan huomiota eettisyyteen, vaan lähinnä mukavuuteen ja luonnollisesti jonkin verran hintaan.

Havaintoja marraskuulta

  • Ärsyttää pestä koko ajan pyykkiä.
  • Taidan olla vähän liiankin kiintynyt harmaaseen neulepaitaani, jota käytin kuvista päätellen ainakin kahdeksana päivänä, siis melkein joka kolmas päivä.
  • Talvinen pukeutuminen on tosi tylsää. Joka päivä huvittaisi olla villapaita päällä.
Lupasin viimeksi yrittää käyttää marraskuussa enemmän mekkoja. Onnistuinko? Tuntui siltä, mutta kuvista päätellen en ryhdistäytynyt erityisen tehokkaasti. (Tosin kuvasta puuttuu ainakin yksi tapaus, jossa vaihdoin mekon illaksi päälle.) Ongelma on ehkä siinä, etten omista - tai ei tullut tähän valikoimaan valittua - kovin paljon arkisia mekkoja ja elämä tunnetusti on enimmäkseen arkista. Kun jotkut päivät koostuvat siitä, että käy yksin yliopistolla syömässä, takki päällä ruokakaupassa ja siivoamassa työkseen, ei paljon huvita pynttäytyä. Lisäksi marraskuussa oli pakkasia ja lunta, joten lämpöiset vaatteet houkuttelivat vielä enemmän kuin lokakuussa. Lupaan kuitenkin jälleen käyttää enemmän mekkoja joulukuussa, sillä meneillään on...

Dressember

"Dressember käyttää muotia puhuakseen niiden naisten puolesta, joita on riistetty heidän naiseutensa vuoksi. Kun naiset ottavat vastaan luovuuden haasteen pukeutumalla mekkoon joulukuun 31 päivän ajan, he puhuvat jokaisen naisen arvokkuuden puolesta. Dressember on olemassa inspiroidakseen ja voimauttaakseen maailmanlaajuista samanmieliesten naisten yhteisöä, jossa noustaan yhdessä taistelemaan yhtä meidän aikamme suurinta epäoikeudenmukaisuutta - ihmiskauppaa ja orjuutta - vastaan. Dressemberin sydän on arvossa --- koska jokaisella naisella on oikeus elää vapaa ja voimallinen elämä." (Teksti Dressember Finlandin Facebook-sivulta)

En todellakaan lupaa käyttää mekkoa joka päivä joulukuussa, sillä sellaiseen projektiin olisi pitänyt toden teolla varautua kolmen kuukauden vaatevarastoa koostaessani, mutta olkoot mekot kuitenkin joulukuun kantava teema. En tosin ymmärrä, miten mekkoihin pukeutuminen edistää mitään hyväntekeväisyysasiaa mitenkään, samoin kuin en tajua viiksien kasvattamistakaan. Suomessa ajankohta mekkoiluun ei voisi juuri huonompi olla. Idea on kuitenkin kiva, koska itse haluaisin teoriassa käyttää enemmän mekkoja ja jos asuisin jossain lämpimässä maassa, varmasti käyttäisinkin koko ajan. Inhoan kuitenkin paksuja sukkahousuja, thermoleggingsejä ja muita täysin turhia yrityksiä pysytellä edes jotenkin lämpimänä mekko päällä. Palelen melkein aina, mekko tai ei, kesä tai talvi, ja talvisin vietän kaiken mahdollisen ajan kietoutuneena Armanin fleece-aamutakkiin sisätiloissa. Mutta koska joulukuu on juhlien kuukausi, lupaan toden teolla yrittää mekottua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti