torstai 26. toukokuuta 2011

Taivas varjele mikä jytky!

132. kulttuuriteko 23.5.2011
Leijonien kultajuhlakiertue @ Keskustori, Tampere

No niin, voin kuvitella, miten Sinä lukija siellä tuhahtelet tälle kulttuurielämykselle. Mietin pienen hetken verran, voisiko voittoisan lätkäfinaalin katsomisen laskea kulttuuriteoksi, mutten onnistunut uskottelemaan itsellenikään, että se olisi sellainen ollut. Kulttuuri-sana on toki monimerkityksinen, enkä suinkaan aio väheksyä tämän merkkipaalun tavoittamisen merkitystä nimenomaan suomalaiselle kulttuurille. Tässä blogissa nyt on kuitenkin keskitytty sellaisiin kulttuurin muotoihin, joiden voidaan karkeasti katsoa edustavan eri puolta kuin jääkiekon ja muiden testosteronipitoisten lajien. Niinpä lätkämatsin katsominen ei mielestäni ole varsinainen kulttuuriteko, mutta Keskustorin kultajuhlaan osallistuminen oli, koska siellä esiintyi joukko tamperelaisia muusikkoja.

En koe tästä tapahtumasta kirjoittamista kuitenkaan kovin mielenkiintoiseksi, joten kerron siitä vain lyhyesti. Paikalla oli 30 000 ihmistä, Keskustorin läpi puskeminen kesti nelisenkymmentä minuuttia, Taivas varjele, Ihanaa leijonat ihanaa ja Poika saunoo kajahtelivat useasti ja kovaan ääneen. Lisäksi laulettiin Sami Hintsasen johdolla Den glider in ja Me ollaan sankareita kaikki, johon myös jellonat yhtyivät (joskin heidän mikrofoninsa taisi olla pois päältä enimmän osan ajasta).

Ennen ja jälkeen kun leijonamiehet saapuivat lavalle ihasteltaviksi Pojan kanssa, esiintyivät Pate Mustajärvi, Dave Lindholm, Uniklubin Jussi (joka lauloi covereita, mikä oli vähän tylsää) ja Lovex. Juhla torilla päättyi Jonne Aaronin ja hänen veljensä Ville Liimataisen (Flinchistä tuttu) johdolla laulettuun Maamme-lauluun.

Eikä tästä nyt sen enempää. Ollaan kaikki iloisia siitä, että ruotsalaiset saivat jäädä rannalle ruikuttamaan, mutta siirrytäänpä pikkuhiljaa elämässä eteenpäin ja aletaan tehdä urakalla kulttuuritekoja.

Kuva: Saara Tunturi, Aamulehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti