lauantai 28. toukokuuta 2011

Neekeripojat hississä

134. kulttuuriteko 28.5.2011
Devil (2010)

Leffa perustuu kansantarinaan "Devil's meeting", joka myös mainitaan elokuvassa. Tarinan mukaan paholainen ottaa välillä ihmishahmon ja kerää sitten ihmisiä paikalle kiduttaakseen heitä ennen kuin tappaa heidät. Tällä kertaa paholainen valitsee kohtaamispaikaksi hissin, joka jostain mystisestä syystä menee jumiin ja jämähtää kerrosten välille. Hississä on viisi ihmistä, joista pikkuhiljaa paljastuu asioita, joiden vuoksi heidät on tapaamiseen "kutsuttu".

Rakennuksen valvontatyöläiset ja perheensä menettänyt, alkoholisoitunut ja sittemmin raitistunut poliisi katselevat hissiin valvontakameran välityksellä. Sähköt reistailevat ja aina kun hetkeksi pimenee, tapahtuu kummia. Epäilyt alkavat kalvaa hissimatkustajia - kuka on pahis? Kaikki kääntyvät toisiaan vastaan.

Ihan jännä elokuva, mutta en tykännyt siitä, että koko tarina kerrottiin heti alussa. Niinpä katsojallekaan ei jää muuta tehtävää kuin arvailla, kuka se on, kuka se on? Ja niin kuin Agatha Christien Kymmenessä pienessä neekeripojassa sitä on lähes mahdotonta arvata. Dialogista on sanottava, että se on aika ajoin todella surkeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti