maanantai 18. helmikuuta 2013

Oscarit: lyhyet animaatiot

Lyhytanimaatio-kategorian Oscar-ehdokkaat ovat aina ennen jääneet katsomatta, joten päätin nyt ryhdistäytyä ja katsella ne kerralla kaikki putkeen. (Löytyvät Youtubesta kunhan jaksaa etsiä.)

36/365
Paperman (2012)


Disneyn mustavalkoinen animaatio on symppis kertomus miehestä, joka tapaa unelmiensa naisen rautatieasemalla. Nainen kuitenkin katoaa ennen kuin mies ehtii pukahtaa sanaakaan ja miehelle jää vain paperi, johon on tarttunut naisen huulipunaa. Töissä mies kuitenkin huomaa naisen työskentelevän vastapäisen talon konttorissa ja alkaa pommittaa tätä paperilennokeilla - turhaan. Luovutettuaan jo täysin mies saa odottamatonta apua kaikilta vääriin paikkoihin tipahdelleilta lennokeilta. Animaation musiikista vastaa Christophe Beck, joka on tullut tunnetuksi Buffy, vampyyrintappajan pääsäveltäjänä (kausilla 2-4).

37/365
Adam and Dog (2012)


Varoitus henkilöille, jotka eivät kestä söpöjen animaatioeläinten surua: älkää katsoko. Adam and Dog kertoo maailman ensimmäisen ihmisen (Aatamin) ja maailman ensimmäisen koiran ystävyydestä. Adam huomaa pian koiran hauskaksi ja uskolliseksi toveriksi ja koirakin tykkää ihmisestä enemmän kuin muista eläimistä. Kun Adam löytää Eevan, hän kuitenkin julmasti eksyttää koiran tarkoituksella. (Surku nappisilmä, en kestä!) Seuraavan kerran kun koira kohtaa ihmiset, he ovat jo ehtineet napostella siitä kielletystä puusta ja heidät on karkotettu Eedenistä. Koira lähtee tietysti mukaan ja tarinan opetus lieneekin: koira rakastaa sinua silloinkin kun koko maailma on sinut hyljännyt.

38/365
Fresh Guacamole (2012)


Mainos- ja lyhäriohjaaja PESin animaatiota ei ole pituudella pilattu. Stop motion -leffassa valmistetaan guacamolea hieman erikoisista ainesosista. Käsikranaatin sisältä paljastuu biljardipallo ja pesäpallo muuttuu pilkottaessa nopiksi.

39/365
Head over Heels (2012)


Mies ja vaimo asuvat talossa, jossa painovoima on kummallisesti jakautunut. Vaimo kävelee, nukkuu ja syö katossa, kun taas mies elää normaalisti lattialla. Talo leijailee jossain keskellä tyhjyyttä. Erään kiistan tuoksinassa talo kuitenkin tärähtää paikaltaan ja putoaa maankamaralle. Silloin miehen ja vaimon osat vaihtuvat. Vaimo pääsee nyt kävelemään ulos, kun taas mies ei voi poistua talosta, koska hän leijailisi taivaalle. Lopulta vaimo kuitenkin keksii, miten he molemmat voivat elää katossa - ja onko sillä enää silloin väliä, onko se katto vai lattia?

Yhtä animaatiolyhäriä en onnistunut kokonaisuudessaan löytämään, mutta se on siis Simpsonit-aiheinen The Longest Daycare.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti