tiistai 19. helmikuuta 2013

Bang, bang, bangeti-bang...


40/365
Ensisilmäyksellä (How I Met Your Mother)
Viides tuotantokausi (2009-2010)

Vitoskausi oli viimeinen, joka Netflixillä on tällä hetkellä tarjolla, joten nyt seuraa määrittelemättömän mittainen tauko tästä sarjasta.

Barney ja Robin ovat päätyneet yhteen, mutta eivät halua määritellä suhdettaan. Lily, joka jatkuvasti kaipaa tuplatreffiseuraa lukitsee heidät makuuhuoneeseen, jotta asiaan tulisi selvyys. Ted on jälleen sinkku ja märehtii kohtuuttoman paljon entistä tyttöystäväänsä, joka oli kuolleeksi tuomittu juonenkäänne alusta asti. Hän saa kuitenkin viimein tilaisuutensa Maggien kanssa, johon on ollut rakastunut kahdentoista vuoden ajan, mutta johon joku mies on aina välittömästi iskenyt kyntensä tämän jäätyä sinkuksi. Kaudella kaveriporukka löytää myös joukon omia kaksoisolentojaan mitä mielenkiintoisimmissa tilanteissa. Kaikki sortuvat vuorotellen tupakoimaan ja käy ilmi, että tupakoinnilla on seurueessa pitkä historia. Barney esittelee "pelikirjansa" ja Marshall joutuu ryöstetyksi. Jennifer Lopez vierailee kaudella Anitana, kirjan Of Course You're Still Single, Take a Look at Yourself, You Dumb Slut kirjoittajana. Rachel Bilson puolestaan esittää lupaavaa Cindya, jota Ted deittailee, mutta nopeasti käy ilmi, että Tedin kohtalona onkin Cindyn kämppis. Marshall säveltää ja sanoittaa hienon kappaleen, joka on nyt jyskyttänyt takaraivossani kolme vuorokautta putkeen. (Arrrgh!) Lopuksi Robin tekee valinnan uran ja rakkauden välillä.

Vitoskaudella on ehkä jo etäisesti haistettavissa merkkejä huonompaan suuntaan menemisestä. Barneyn hahmo alkaa hiljalleen muuttua hauskasta överiksi ja hieman ärsyttäväksi. Ensimmäinen laulamista sisältänyt jakso oli yllättävyydessään hauska, mutta kun pari jaksoa myöhemmin Ted puhkeaa laulamaan baarin pöydässä, herää pelko että musikaalikohtauksia tulee jatkossa olemaan enemmän.

Viidennen kauden jälkeen on ihan hyvä hetki pitää pientä taukoa, sillä kausi ei lopu ärsyttävään cliffhangeriin, vaan tiemme eroavat toistaiseksi seesteisen onnellisissa merkeissä.

2 kommenttia:

  1. Minullakin ehkä vähän tökkiä viidennessä kaudessa, mutta kutoskausi on kyllä lähtenyt mukavaan vauhtiin. Tykkäsin kyllä tosin paljon musikaalinumerosta NOthing Suits Me Like A Suit :)

    VastaaPoista