tiistai 4. lokakuuta 2011

Unohdettu

195. kulttuuriteko 14.9.2011
Joni Eareckson Tada: Erilainen päiväkirja (1994)

Tästä tuli vähän sellainen epämiellyttävä kristillis-pedagogisen lastenkirjallisuuden sivumaku. Toisaalta tajusin sentään odottaakin sitä, eikä kirja onneksi ole pitkä, mistä syystä jaksoin silti kahlata sen loppuun. Arvostan Joni Eareckson Tadan työtä ja loputtomia voimavaroja suuresti, mutta tämä kirja ei vaan ole mikään mestariteos.

Juoni tiiviisti: Darcy tuntee itsensä kesäleirillä ulkopuoliseksi koska on pyörätuolissa, mutta huomaa että Jumala vastaa aina rukouksiin tavalla tai toisella (ja joskus vastaus on ei), ja että kaikilla ihmisillä on omat vammansa. Lopuksi Joni kertoo lapsille, kuinka he voivat auttaa vammaista ystäväänsä.

Ei mikään ihme, että tämä kirja on hautautunut kirjastossa varaston perukoille, mistä kukaan ei varmaan ole sitä lainannut kymmeneen vuoteen. Sen verran totaalisesti unohdettu teos, ettei sen suomenkielisestä painoksesta löydy edes kansikuvaa. (Kaikesta googlailusta päätellen uusia englanninkielisiä painoksia on kuitenkin julkaistu ihan näihin päiviin asti, joten ehkä joku jossain todellakin lukee tätä kirjaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti