maanantai 30. tammikuuta 2012

Aika mitäänsanomatonta politiikkaa


Vallan kääntöpuoli (The Ides of March) (2011)

Koska tämän leffan katsomisesta on kulunut jo vuorokausi, enkä ole sinä aikana keksinyt siitä juuri mitään sanottavaa, tyydyn pariin ranskalaiseen viivaan jumittumisen estämiseksi.

- Ryan Gosling on todella vakuuttava tällaisissa puoli-ilmeettömissä rooleissa, joissa hahmo kokee suuria tunteita, muttei voi näyttää niitä. Jotenkin sen kamppailun voi melkein nähdä Goslingin kasvoilta, vaikkei niillä nenäkarvakaan värähdä.

- George Clooney näyttää leffassa ihan Myrskylintujen (Thunderbirds) nukkehahmolta!

- Ihan mielenkiintoinen leffa sillä alkuasetelmalla, etten tiennyt etukäteen ollenkaan mistä on kyse. Puolivälissä tapahtuu käänne, joka saa ihan oikeasti kiinnostumaan hahmojen kohtalosta.

- Elokuva on ehdolla parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarin saajaksi. Uskon kuitenkin, että ehdokaslistalta täytyy löytyä vielä jotain parempaa.

- Älkää antako kuvan hämätä: mitään vuosisadan rakkaustarinaa on turha toivoa.

3 kommenttia:

 1. :O Call me boring, mutta muhun tää teki tosi vahvan vaikutuksen! Ja voisin puhua tästä tunteja! :D

  Erityisesti jotenkin kiinnitin huomiota kuvaukseen ja kuvakulmiin: upeita juttuja! Esimerkiksi se rappukohtaus, jossa kumpikin oli puoliks varjossa, ja se tunnelma oli sellanen upeen ladattu: puoliksi mustat kasvot heijasteli sitä ihmisen hyvyyttä ja pahuutta. Tai niin mä sen tulkitsin... :)

  Ja sitten se kun Ryan-polo itki autossa ja se oli kuvattu ulkopuolelta niin, että ne tuulilasiin iskeytyvät sadepisarat näkyi varjoina kasvoilla jo ennen kuin kyyneleet tuli!

  Ja mä en yleensä tajua mitään tommosia hienoja taiteellisuuskikkoja! :D

  Ja se loppuratkasukin oli oiva, se ei olis voinu päättyä millään muulla tavalla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olihan siinä paljon sellaista hienoutta jota en sanoiksi osannut pukea. Enhän mä kirjoittanut tästä paljon mitään! Leffa oli hienon näköinen ja Ryan Gosling oli tosi hyvä, mutta juoni kävi vähän tylsäksi loppua kohti.

   Poista
  2. Ryan oli!!!! :D Mullekaan ne moraalinmurtumiskohdat ei oikein auennu.. tai siis että missä kohtaa se vinksahti niin totaalisti. :/ Mutta nimenomaan tyylikäs leffa ja siitä visuaalisesta annista muodostu huikee elämys! :D Sanoo visuaalisesti lahjaton lukutoukka... oh well. :D

   Poista