sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Tampere Kuplii

91. kulttuuriteko 9.4.2011
Tampere Kuplii @ Siperia, TR1, Rupriikki jne, Tampere


Elämäni ensimmäiset sarjakuvafestarit alkoivat pienehkön katastrofin merkeissä. Olin hyvissä ajoin tällä viikolla printannut ohjelman ja merkinnyt siihen kaikki paneelit, julkaisut, tapahtumat, puheet ynnä muut, joita halusin mennä katsomaan. Tänään aamulla heräsin aikaisin vielä askartelemaan hienon ohjelman, johon kirjasin vain kaikki todella kiinnostavat ohjelmanumerot, myös Vihtorin kirjaston kirjamessuilla (ks. edellinen blogimerkintä). Koodasin ohjelmanumerot eri värikoodein niiden kiinnostavuusasteen mukaan ja pähkäilin koko prosessin kanssa ainakin tunnin kahvia juodessani. Kun olin valmis, soitin ystävälleni, jonka kanssa olimme lähdössä tapahtumaa tutkailemaan. Puhelun aikana kävi ilmi, että olin onnistunut printtaamaan viime vuotisen ohjelman! Kyllä otti päähän, ja syytän tästä tapahtuman nettisivuja! Onneksi uutta ohjelmaa ei tarvinnut ruveta askartelemaan, koska tämän vuoden lauantaipäivän ohjelmassa ei ollut kerrassaan mitään kiinnostavaa. Niinpä kävimme vain katsastamassa myyntipöydät ja Pienlehtimarssin, jossa omakustantajat myivät tuotoksiaan ja kaikenlaista pientä sälää. Osa oli vähän turhankin innokkaita ja sarjakuvat sillä sektorilla olivat ehkä liiankin undergroundia minun makuuni. Sarjakuva-Finlandia-näyttelyssä olivat esillä kaikki vuoden finalistit eli albumien suurennetut kansikuvat ja tekijöiden omakuvat.

Tuuli Hypénin omakuva. (Nanna-albumi, 13. kulttuuriteko.)
Sanna Ala-Ojalan omakuva. (Huomenna on se päivä -albumi, 87. kulttuuriteko.)
Sarjisfestareilla oli kyllä hyvin tarjolla kaikenlaista ohjelmaa kaiken ikäisille osanottajille. Myytävää tavaraa pursusi ovista ja ikkunoista aina Hello Kitty -roinasta Super Mario -pehmoleluihin asti. Cosplay-porukalle tapahtumalla lienee tietysti erityisen suuri merkitys. Minä ja ystäväni harmittelimme suuresti kiinnostavien ohjelmanumeroiden puutetta, sillä viime vuonna ohjelmassa olisi ollut vaikka mitä hauskaa. Milla Paloniemen ja Anni Nykäsen eläinhahmopiirrostyöpajaan olisi ollut kiva mennä piirtämään pesukarhuja, mutta koska ohjelmassa luki "lapsille", jätimme senkin väliin.

Täytyy vielä lisätä, että osallistuin torstaina Metsossa sarjakuvaäänestykseen ja olin siinä voitokas. En tiedä vielä mitä voitin, mutta odottelen pakettiani innostuksen vallassa.

Festariostokseni: Vanha Sarjari-lehti, pöllöpinssi ja ompelutarvike-kaulakoru.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti