tiistai 25. lokakuuta 2016

Valmistujaiskakku ja muuta makeaa


Tämä postaus on pari kuukautta myöhässä ja näiden kuvien jälkeen on kertynyt paljon muutakin jännittävää kerrottavaa, mutta tärkein ensin. Tässä se tulee: monen harjoituskakun ja jokusen viilausvinkin jälkeen lähes täydelliseksi hioutunut valmistujaiskakkuni resepti!

Nutella-moussekakku

Pohja

175 g keksejä (digestive, kaurakeksi, domino; itse käytän gluteenittomia feikki-oreoita)
75 g voita

Täyte

3,3 dl kermaa
Noin 250 g Nutellaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä

Ohje

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Painele leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kaada ylimääräinen vesi pois ja lämmitä vesihauteessa juoksevaksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmitä tuorejuusto ja sekoita (vatkaimella) kermavaahdon joukkoon. Lisää sitten Nutella ja sekoittele, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana mousse-tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään ainakin neljäksi tunniksi.

Koristele esim. mansikoilla.

Lopputuloksen tulisi näyttää suunnilleen tältä...


...ja maistua taivaalliselta. Jos näin ei käy, teit sen väärin (tai et tykkää Nutellasta)! Muita tähän mennessä kokeiltuja koristeluja ovat valkosuklaa (aivan liian makea!) ja hasselpähkinärouhe (en kokeillut itse, mutta näytti kuvassa kivalta) ja ovatpa jotkut syöneet tätä hätäpäissään ilman mitään päällyskoristeitakin, eikä kuulemma maistu tylsältä. Jos keksit jotain muuta kivaa kakun päälle laitettavaksi, vinkkaathan kommenteissa.


Ei, tästä ei ole tulossa kokkailublogia ja yritän ehtiä/muistaa/jaksaa päivittää lähitulevaisuudessa muistakin aiheista kuin Nutellasta, mutta mielestäni tämä kakkuresepti on jakamisen arvoinen ja toivon ystävienne pääsevän pian nauttimaan tästä ilosanomasta.


Valmistujaisiani vietettiin elokuun lopulla kotonamme tuulen ulvoessa nurkissa samalla kun Särkänniemen delfiinejä kuljetettiin yön turvin salaa uuteen kotiinsa. Juhlien teema oli epävirallisesti nutellainen... (Niissä maisteltiin myös edellisen postauksen likööriä.)


Näin hienot leggingsit saadakseen kannatti todellakin valmistua!

2 kommenttia:

  1. Onnea näin jälkikäteen valmistumisen johdosta! Minun täytyy selvästikin tutustua Nutellaan tarkemmin. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Ehodottomasti. Äläkä sorru jäljitelmiin! ;)

    VastaaPoista