torstai 14. maaliskuuta 2013

Perinnöksi perhe


73/365
Saman katon alla (Life as We Know It) (2010)

Maanantaina Filkkareista toipuessani tunsin olevani vakavasti hömpän tarpeessa. Onneksi olin ennakoinut tilanteen käydessäni viimeksi kirjastossa. Odotin leffalta helppoa ja aivotonta ajankulua. Helppoa ja viihdyttävää se olikin, muttei läheskään niin aivotonta kuin kuvittelin. Elokuva muistuttaa paljon viime kesänä ensi-iltansa saanutta Friends with Kidsiä (2011), vaikka alkuasetelma onkin aika erilainen.

Leffan alussa Holly (Katherine Heigl) ja Messer (Josh Duhamel) ovat lähdössä yhteisten ystäviensä järkkäämille sokkotreffeille, mutta treffit tyssäävät jo autossa kun he huomaavat inhoavansa toisiaan. Tulevina vuosina ystäväpariskunnan mentyä naimisiin ja saatua lapsen he joutuvat olemaan jatkuvasti tekemisissä, mutta inho vain kasvaa.

Kun ystäväpariskunta yllättäen kuolee auto-onnettomuudessa, käy ilmi että he ovat testamentissaan määränneet Hollyn ja Messerin tyttärensä huoltajiksi. Parivaljakko vaikuttaa olevan enemmän kauhuissaan yhteisestä projektista kuin itse projektin laajuudesta. Velvollisuudentunteesta ystäviään kohtaan he kuitenkin päättävät selviytyä ja muuttavat saman katon alle kasvattaakseen lapsen yhdessä.

Elokuvan pakollinen juonikuvio on tietysti heti selvillä, mutta sen sijaan että se olisi umpityperä kakkahuumorikomedia, se oikeastaan käsittelee aika monipuolisesti vanhemmuuden haasteita ja sitä, kuinka niiden keskelle yllättäen tupsahtavat niistä selviävät. Ystävät - Melissa McCarthyn johdolla - ovat enemmän uteliaita kuin avuliaita ja seuraavat mielenkiinnolla miten ummikot vanhemmuudessa pärjäävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti