lauantai 19. marraskuuta 2011

Sadetanssin jämät

253. kulttuuriteko 16.11.2011
Vesterinen yhtyeineen @ Yo-talo, Tampere

Hmmm. Äh. Ööh. En siis tosiaan tiedä mitä keikoista pitäisi kirjoittaa. Tämä kyseinen tapahtuma oli Miessakit ry:n hyväntekeväisyyskonsertti ja paikalla vaikutti olevan enemmän porukkaa sen kuin varsinaisesti bändin vuoksi. Olinkin osallistujajoukon nuorimmasta päästä. Keikkapaikka oli Antti Tuiskun jälkeen mukavan tilava ja Yo-talon rakenne tuki kerrankin oikein lavalle näkemistä niin että koko keikan ajan saattoi rauhassa istuskella pöydässä.

En ole Vesteristä juuri kuunnellut muuten kuin vahingossa radiosta, koska en enää kuuntele mitään musiikkia, mutta jos jotain kuuntelisin, kuuntelisin sitä. Yhtyeessä on nimittäin "jämät" viimeisestä bändistä, jota aktiivisesti fanitin, Sadetanssista. Minulle ei koskaan selvinnyt, kuka Sadetanssin biisit teki, koska tekijöitä ei missään kansilehdykässä eritelty. Nopealla googlaamisella ei selvinnyt myöskään, kuka tekee Vesterisen biisit. On kuitenkin aivan pakko veikata, että biisinikkarina molemmissa bändeissä on toiminut joko basisti Markus Piha tai rumpali Teemu Jokinen, tai molemmat. Sadetanssi nimittäin kuuluu Vesterisen musiikista kuin Twilight-kirjat Twilight-leffoista: kyllä, niin vahvasti. Mutta ei se sama asia ole. Vesterinen on kuin Sadetanssin kypsempi isoveli, joka ottaa kantaa, muttei iske suoraan tunteisiin.

Ystäväpiirini osoitti yleisen tietämättömyytensä puhuessani bändistä ennen keikkaa, joten oletan, ettei kukaan muukaan tiedä mistä on kyse. Niinpä, lyhyt lista Vesterisen yhtyeineen saavutuksista:
  • Tunnetuimmat ja radiossa usein soitetut biisit: Mitä tapahtui Hokkasen Timolle?, Kukaan ei koskaan, Emmanuelle ja Kiljut riemusta. (Luultavasti noita muitakin sinkkubiisejä on renkutettu, mutta itse en muista kuulleeni niitä radiosta.)
  • Onnelliset - Leevi and the Leavingsin -cover, jonka Vesterinen ja Jonna Geagea esittävät, oli toinen Napapiirin sankarit -leffan tunnareista.
  • Isä-kappale oli Tappajan näköinen mies -sarjan tunnari.
  • Vuonna 2009 Vesterinen yhtyeineen oli Emma-gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi, Jönköping vuoden albumiksi ja Kukaan ei koskaan vuoden biisiksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti