torstai 2. kesäkuuta 2011

Yhteenveto toukokuun jälkeen

Niin se taitaa olla, kesä on taas salakavalasti luikertanut Tampereellekin. Odotan mielenkiinnolla ja kauhunsekaisella innolla kaikkia kesän kulttuuririentoja, mutta intoilen vähemmän kolminkertaistuneesta työajastani kesällä. Joka tapauksessa luvassa on kirjava joukko mielenkiintoisia tapahtumia, joiden sarjan aloittaa vajaan parin viikon päästä Sodankylän Midnight Sun Film Festival, jonne matkaan talkootöihin ensimmäistä kertaa. Viimeiset kymmenen vuotta olen ollut Provinssirockissa, joka järjestetään aina samaan aikaan kuin elokuvajuhlat, mutta pyöreiden vuosien tultua täyteen päätin loikata leffafestareiden puolelle. Vähän jännittää jo mitä siitä tulee. Onneksi saan mukaani leffatalkoilussa jo varsin kokeneen ystäväni.

Eilinen lukupiiri (jota varten luettiin tällä kertaa Regina Raskin Tänään kotona, jonka jätin lukematta, koska olen lukenut sen joskus aiemmin) verotti voimiani taas sen verran, että olen viettänyt koko helatorstain sisätiloissa ja lähinnä vaakatasossa. Katsoin yhden leffan, joka oli puuduttavan tylsä, ja lisäksi kirjoittamatta on vielä toukokuun viimeinen kulttuuriteko. Tänään olen kuitenkin kykenemätön niihin älyllisiin ponnistuksiin joita niistä kirjoittaminen vaatisi. Niinpä listaan vain tähänastiset saavutukseni, kuten on tullut tavaksi.

Leffat: 71
Kirjat: 28
Sarjakuvat: 13
Näyttelyt: 9
Tv-sarjat: 5
Keikat: 5
Festarit, messut, tapahtumat: 3
Muut: 2 (Oscar-gaala ja euroviisut)
Stand up: 1
Teatteri: 1

Yhteensä 138 kulttuuritekoa. Ja nyt numerot myös täsmäävät. Toukokuun loppuun mennessä kasassa olisi pitänyt olla 150, joten kirimistä vielä vaaditaan.

Toivotan kaikille antoisaa kesäkuuta. Jos nyt sattuisi olemaan hyviä ilmoja eikä huvittaisi mennä leffateatteriin tai museoon homehtumaan niin luetaanpa kaikki sentään joka paikassa. Rannalla, puistossa, terassilla, bussissa, junassa, parvekkeella... Kun sinulla on kirja, et koskaan ole yksin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti