sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Tää on se ilta!

Kulttuuriteot 53.-56. tulossa lähitunteina, mikäli Oscar-valmistautuminen sen sallii, mutta nyt on aika veikata vuoden 2011 pystien saajat! Haluan vielä huomauttaa, että olen tässä ihan noviisi ja seuraan tilannetta ensimmäistä kertaa elämäni aikana. Lisäksi osa patsaista jaetaan sillä perusteella, ketä tuomariston jäsenten kavereita sattuu ehdolla olemaan, joten veikkaaminen on aikamoista arpapeliä. Mutta yrittänyttä ei laiteta, ja olen iloinen jos saan joskus tietää, mitä sekin sanonta oikein tarkoittaa. Ne kategoriat, joista en ole nähnyt yhtään leffaa, jätän kokonaan veikkaamatta. Kaikki ehdokkaat kaikissa kategorioissa löytyvät kätevästi Wikipediasta.


Elokuva: Black Swan tai Kuninkaan puhe. Koska ehdokkaiden määrä on tuplattu vasta vuonna 2009 pidätän oikeuden veikata kahta.

Ohjaus: Darren Aronofsky (Black Swan)

Miespääosa: Colin Firth (Kuninkaan puhe)


Naispääosa: Natalie Portman (Black Swan)


Miessivuosa: Christian Bale (Taistelija) Tämä veikkaus perustuu täysin Valon Oscar-juttuun.

Naissivuosa: Hailee Steinfeld (Kova kuin kivi) Tämä veikkaus taas perustuu siihen, että näyttelijä kuulemma valittiin viidentoista tuhannen kokelaan joukosta. Luulisi olevan hyvä.

Animaatio: Toy Story 3 - Ei välttämättä ole paras ehdokkaista, mutta on mielestäni jo käytännössä lunastanut voittonsa pääsemällä ehdokkaaksi parhaan elokuvan kategoriaan.

Vieraskielinen elokuva: Biutiful, koska se on ainoa jonka olen nähnyt ja ollut varmaankin ehdokkaista eniten esillä.

Alkuperäinen käsikirjoitus: Kuninkaan puhe, koska ei mitään hajua.


Sovitettu käsikirjoitus: The Social Network, koska ei myöskään mitään hajua, mutta koska Episodin Oscar-veikkailuissa noteerattiin nimenomaan käsikirjoituksen mahtavuus.

Lavastus: Inception

Kuvaus: The Social Network

Puvustus: Liisa Ihmemaassa

Leikkaus: The Social Network

Musiikki: The Social Network, koska Trent Reznorin hehkutusta on tässä taloudessa piisannut.

Laulu: If I rise (127 tuntia) Vaikka Toy Story 3:n We Belong Together onkin groovaavampi, Didon tulkinta ei jätä yhtään kylmäksi.

Äänitehosteet: Inception, koska Black Swan ei ole ehdolla.

Äänitys: Kuninkaan puhe

Erikoistehosteet: Inception

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti