tiistai 12. huhtikuuta 2016

NightVisions 2016: Jos menisin niin menisin...


Jonain päivänä aion vielä toteuttaa pitkäaikaisen suunnitelmani mennä NightVisions -festareille Helsinkiin! Se on kuitenkin niitä asioita, jotka tulevat aina jotenkin odottamatta ja yllättäen, enkä koskaan tunne olevani oikein henkisesti valmis pakkaamaan kamojani ja oikeasti lähtemään sinne. Yöjunista ei edes tarvitsisi murehtia, sillä "Naikkareilla" voi leffoja katsoa läpi yön ja ryömiä aamulla silmät sikkarassa junaan kohti kotia. Mutta pysyisikö siellä hereillä koko yön ja uskaltaisiko salista enää ikinä poistua sinne asteltuaan? Elämä - ja festarit - ovat täynnä epävarmuustekijöitä ja koska olen arkajalka, tyydyn jälleen vain nojatuolimatkailemaan. Löysin festarin ohjelmakatalogin, (joka on hieno!) ja poimin siitä tärpit, joita itse menisin katsomaan, jos menisin. Jos haluatte tihrustaa esittelytekstejä kuvista, klikkaamalla ne suurenevat. Pisteet vaaleanpunaisen ja violetin sävyjen käytöstä kauhuleffakatalogissa!

The Witch (2015)


"Vuoden odotetuin ja ylistetyin genre-elokuva" on Naikkareilla Pohjoismaiden ensi-illassa. Kyseessä lienee jonkinlainen Tapaus. Trailerin perusteella leffa vaikuttaa mielestäni aika geneeriseltä, mutta esittelyteksti lupaa sen karttelevan kauhuelokuvan konventioita, mikä on aina mielenkiintoista jos kyseessä on kauhuelokuva.

Darling (2015)


Jos kuva kertoo jotain leffan tunnelmasta, vaikuttaa se ehdottomasti kiinnostavalta katsottavalta. Lisää kutkuttelee vertaus Roman Polanskin vanhempiin klassikkoleffoihin Rosemaryn panajainen ja Inho.

Lost river (2014)


Ryan Goslingin (kyllä, Ryan Goslingin!) käsikirjoittama, ohjaama ja tuottama kauhuelokuva (kyllä, kauhuelokuva)? Kuvauksen perusteella vaikuttaa makuuni aivan liian häröltä, mutta olisihan se silti nähtävä. Yleissivistyksen nimissä. Ja ei, Gosling ei näyttele siinä, mutta Mad Menin povipommi Christina Hendricks kyllä!

Hevn (2015)


Norjalainen kauhutarina kostosta. En tiennyt että "rape and revenge" -tarina on ikäänkuin oma genrensä, mutta vaikuttaa hyvältä. En ole myöskään ikinä nähnyt norjalaista kauhuelokuvaa, joten tämä olisi ehdoton tärppi.

Roar (1981)


Leffaa askarreltiin kasaan 11 vuotta ja sen työtiimistä 70 jäsentä loukkaantui kuvausten aikana. Kuvaaja pääsi lähes päänahastaan ja kaikkiaan lienee ihme, ettei kukaan kuollut. Leffassa näyttelevät Hitchcockin luottonaama Tippi Hedren ja tämän teini-ikäinen tytär Melanie Griffith.

V#tun puhelinmyyjät The Movie! Murha aurinkorannikolla (2016)


Öö, mitäh? Kaikesta päätellen muutaman vuoden takaiset Salkkarielokuvat avasivat ovia, joiden olisi pitänyt pysyä suljettuina iäti... Mielenkiinnosta tämä olisi nähtävä, vaikken ole tositeeveesarjaa seurannutkaan ja olisin siis luultavasti ihan pihalla. Toivottavasti tällaiset leffat kuitenkin jäävät lyhytikäiseksi trendiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti