sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kirjavuorikiipeilyä


Luetut kirjat
Haaste

Bongasin Mari A:n kirjablogista haasteen, joka on kuin minulle tehty. En nimittäin juuri koskaan tule lukeneeksi kirjoja, jotka omistan, koska kirjasto on jatkuvasti pullollaan houkuttelevia uutuuksia ja vanhuksia. Kirjahaasteen ideana on lukea juuri niitä hyllyssä pölyttyviä joskus-vielä-luen -kirjoja ja kiivetä samalla valitsemansa kokoiselle vuorelle.

Ohjeet

Kolille pääset, kun luet 12 kirjaa TBR-listaltasi
Haltille pääset, kun luet 25 kirjaa TBR-listaltasi
Galdhøpiggenille pääset, kun luet 40 kirjaa TBR-listaltasi
Mount Blancille pääset, kun luet 50 kirjaa TBR-listaltasi
Macchapucchrelle pääset, kun luet 75 kirjaa TBR-listaltasi
Mount Everestin huipun saavutat, kun luet 100 kirjaa TBR-listaltasi

Alkuperäisessä haasteessa lukuaikaa on vuosi, mutta tässä versiossa lukuaika alkaa NYT ja päättyy ensi vuoden loppuun, siis 2013. (Haaste on julkaistu lokakuussa, mutta bongasin sen vasta nyt, joten käytännössä lukuaikaa on siis tasan vuosi.)

1) Valitse vuori, jonka huipun haluat saavuttaa. Et voi muuttaa kesken haasteen vuorta pienempään. Vuorikiipeily on siitä rankkaa hommaa, että jos ei pääse tavoitteeseensa, niin sitten pitää vain luovuttaa. Voit kuitenkin kesken haasteen päättää, että kuntosi kestää oikeastaan seuraavankin vuoden, joten voit vaihtaa ylöspäin.

2) Tarkoitus on kiivetä oman kirjahyllysi kunkuksi, joten haaste koskee omasta kirjahyllystäsi löytyviä kirjoja. Ei siis kirjastosta lainattuja, kavereilta lainattuja tai vuoden mittaan hankittuja kirjoja. Kirjat täytyy löytyä hyllystäsi silloin, kun alat kiivetä vuorelle.

3) Tarkoitus on vallata kotona kasvava kirjavuori, johon olet kasannut sellaisia joskus vielä luen -kirjoja, joten tämä haaste ei koske myöskään kirjoja, jotka aiot lukea uudelleen.

Voit käyttää lukemiasi kirjoja muihin haasteisiin.


Valitsen näin alkuun "vuoreksi" Kolin eli 12 kirjaa, sillä uskon, että myös ensi vuonna kirjasto on houkutuksia pullollaan. Ylläolevassa pinossa on joitain esimerkkikirjoja, jotka pölyttyvät hyllyssäni. Tämän postauksen vuorikuva on muuten Pallas-tunturilta, jolle kiipesin vuonna 2007 (tai no, kiipesin ehkä osan matkaa, otin valokuvia todisteeksi ja palasin sitten alas kaljalle).

Tämä postaus löytyy jatkossa oikealta Projektit-otsikon alta ja päivitän tähän listaa haastetta varten lukemistani kirjoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti