lauantai 25. helmikuuta 2012

Näin luistelet leffateatterien riistohintojen ohi!


Tässä se tulee, opas leffa-alennusmyynnin maailmaan! (Hintoja päivitetty ajan tasalle 14.3.2015.)

Parhaat diilit
 1. Veikkaus-kortti. En ole itse sitä hankkinut, koska pääasiassa välttelen kotimaisia elokuvia minkä ehdin, mutta mikäli niistä tykkää, kannattaa ilmainen kortti napata mukaan vaikka Ärrältä. Sillä nimittäin pääsee joka tiistai kaksi yhden hinnalla katsomaan Finnkinon kotimaisten elokuvien näytöksiä. (Myönnetään että olen hyödyntänyt ystäväni Veikkaus-korttia kerran tähän tarkoitukseen.) Mukana myös monia "itsenäisiä" leffateattereita: täydellinen lista löytyy täältä. Myös Tampere Film Festivalin ohjelmistosta saa Veikkaus-kortilla alennusta: vuonna 2015 sillä pääsi kaksi yhden hinnalla kaikkiin kotimaisiin näytöksiin.
 2. Hullut päivät. Poikkeuksetta halvimmat sarjaliput löytyvät huhti- ja lokakuussa Stockmannilta. Sarjaliput myydään kymmenen kappaleen erissä. Vuoden välein sarjalippupaketin hinta nousee. Vuonna 2016 lippupaketin hinta on 83 euroa / 10 lippua (8,30 euroa / lippu).
 3. Anttilan varastontyhjennys / Pimeät hinnat / tms. Järjestetään samoihin aikoihin kuin Hullut päivät ja sieltä saa myös yleensä leffalippuja jonkinlaiseen tarjoushintaan (odottaa päivitystä).
 4. Ykkösen Yllätyspäivät. Kodin Ykkösessä myydään Yllätyspäivillä kahdeksan leffalipun pakettia hintaan 68 euroa, eli 8,50 / lippu. Tämä lähentelee jo Hullujen päivien hintatasoa. (Hinta keväältä 2015.)
 5. Miinus Viirus. Tampereen Koskikeskuksen hulluttelupäivillä keväällä 2015 Cine Atlas myy myös leffalippuja hintaan 68 € / 8 lippua (8,50/lippu).
 6. Sokoksen 3+1 päivää. Järjestetään hiukan ennen Hulluja päiviä ja myyvät vuonna 2016 kolmen leffalipun pakettia 37 euron hintaan. Kappalehinnaksi tulee reilusti enemmän kuin Hullujen päivien lippujen (9,25/lippu), mutta paketti toimii jos ei halua ostaa kymmentä lippua eikä saa ketään ostamaan pakettia puoliksi kanssaan.
 7. Niagaran kuuden euron tiistai. Tampereella Elokuvakeskus Niagarassa tiistaisin koittaa happy hour. Kaikkiin leffoihin pääsee pääsääntöisesti kuudella eurolla tiistaisin. Ainakin kerran viikossa myös kuuden euron iltapäiviä, joina aikaisin leffaan pääsee halvemmalla kuin myöhään. (Hinta keväältä 2015.)
 8. Niagaran opiskelijasarjaliput. Jos olet niin onnekas, että asut Tampereella ja olet opiskelija, kannattaa tähän diiliin ehdottomasti tarttua: Niagaran opiskelijasarjikset maksavat 24 euroa / 4 lippua eli 6 euroa/lippu! (Hinta keväältä 2015.)
Ihan hyvät diilit
 1. Finnkinon Superpäivä. Suunnilleen kerran kuussa, yleensä tiistaisin, Finnkino järjestää Superpäivän, jonka aikana leffaliput maksavat 7 euroa ja 3D-leffoihin 8 euroa. Ihan hyvä diili, mutta valitettavasti leffateatterit pursuilevat silloin väkeä joka potentiaalisesti puhuu tai räplää kännyköitä elokuvan aikana. (Hinta keväältä 2015.)
 2. Plussadiili. Plussaseteli. Jos talouteesi kuuluu enemmän kuin yksi ihminen ja lähikauppasi on K-kauppa, plussaseteli on paras ystäväsi. Viiden euron arvoisella setelillä pääsee ilmaiseksi Finnkinon leffoihin joka ikinen keskiviikko. Myös 3D-leffoihin. Leffassa käynti on melkeinpä parasta mitä plussasetelillä voi tehdä, sillä kaupassa sen arvo on huomattavasti pienempi kuin Finnkinolla. (Huom! Keskiviikkoisin plussasetelillä myös kaverikombo eli popparit ja kaksi juomaa Finnkinolta!) Voitteko kuvitella, että näin hyvä diili oli joskus olemassa? Tarkalleen ottaen se oli olemassa muuttumattomana ainakin 15 vuoden ajan! Nyt, tammikuussa 2016 Finnkino on kuitenkin todennut, että diili oli liian hyvä. Plussaetu on nykyään se, että keskiviikkoisin Plussakortilla saa 20 % alennusta elokuvalipun hinnasta. Ei siis ollenkaan niin hyvä diili!
 3. Niagaran normisarjaliput. Jos olet niin onnekas, että asut Tampereella, muttet enää opiskele, on sarjalippudiili silti aika jees: 28 euroa / 4 lippua eli 7 euroa/lippu. (Hinta keväältä 2015.)
 4. Finnkinon sarjaliput. Halvimmillaan 9,75 euroa kappale, kun ostaa 8 kappaletta 78 eurolla. Ei vedä lähellekään vertoja Hullujen päivien lippupaketille. Parhaan edun saa jos käy katsomassa 3D-leffoja viikonloppuisin ("arvo" 13-14 euroa). (Hinta keväältä 2016.)
Epätoivoiset oljenkorret
 1. S-etukortti. Finnkinon Kuukauden Elokuvan näytännöistä -15% alennus ja oopperaesitykset halvemmalla.
 2. Opiskelija-alennus, eläkeläisalennus ja varusmiesalennus. Opiskelijoille ja varusmiehille 30 % alennus arkisin ma-pe ennen klo 17 alkaviin näytöksiin ja 20 % alennus arkisin ma-to -näytöksiin klo 17 jälkeen. Eläkeläisille aina 20 % alennus ja arkisin ennen klo 17 alkaviin näytöksiin 30 % alennus. (Päivitetty 7.2.2016)
 3. Finnkinon omat tarjoukset. Aina välillä Finnkinon kassalla jaetaan esimerkiksi leffalippuostoksen yhteydessä alennuskuponkeja, joilla saa seuraavasta leffasta kahden euron alennuksen. Wuppiduu.
 4. Kulttuuriseteli, Virikeseteli ja TYKY-kuntoseteli. Näillä ei varsinaisesti saa alennusta, mutta leffaan meno on niille varsin hyvää käyttöä.
 5. Hintojen kyttäys. Finnkinon hinnoittelu on muuttunut täysin kryptiseksi systeemiksi, jossa elokuvalipun hintaan vaikuttaa leffan kohderyhmä, suosituimmuus, esitystiheys, esitysajankohta ja ties mikä. Mitään yleispätevää sääntöä ei voi sanoa siihen, millainen elokuva on halvin nähdä. Hinnat kannattaa kuitenkin aina tarkastaa, koska joskus näytös saattaa olla jopa halvempi käteisellä kuin sarjalipulla. (Päivitetty 7.2.1016)
Erikoisemmat tärpit ammattimaisille leffaluuhareille
 1. Postituslistat. Niagaran postituslistalla saa tiedon lehdistönäytöksistä, joihin voi marssia ilmaiseksi. Nämä näytännöt vaativat yleensä aamuvirkun ominaisuuksia. Itse olen Tampereen yliopiston erinäisillä kulttuuripostituslistoilla, joiden kautta olen saanut tietoa monista leffaretkistä ja ennakkonäytöksistä. Muutama vuosi sitten kävimme lukupiirin kanssa katsomassa Putoavia enkeleitä ilmaiseksi.
 2. Elokuvafestareille töihin. Vapaalla ollessasi voit yleensä käydä katsomassa leffoja ilmaiseksi, mikäli näytöset eivät ole loppuunmyytyjä. Varjopuolena nukahtamisvaara.
 3. Tutkimuksiin osallistuminen. Vaatii yleensä jollain postituslistalla olemista. Yliopiston listoilta tulee jatkuvasti kutsuja pienimuotoisiin tutkimuksiin, joista korvauksena on melkein aina elokuvalippu tai pari.
 4. Kilpailuihin osallistuminen. Ennen muinoin voitin kuukausittain pari leffalippua Finnkinon nettisivuilla olleista kilpailuista. Nykyään niissä taitaa useimmiten olla palkintona jotain leffakrääsää, mutta elokuvalippuja voi toisinaan voittaa esimerkiksi Finnkinon Facebook-sivuilla järjestetyistä kilpailuista.
 5. Hanki ystävä leffateatterin lippuluukulta. Näin minä tein kahdeksan vuotta sitten ja voi niitä aikoja kun kävin katsomassa mitä kummallisimpia taidepläjäyksiä ihan vaan siksi, että se oli ilmaista.
 6. Mene itse töihin lippuluukulle! Jos mikään aiempi idea ei tyydyttänyt tarpeitasi, aina on olemassa tämä vaihtoehto. Varoitan kuitenkin, että tällaiset työpaikat ovat varmasti haluttuja, sillä jo läheiseen FilmTowniini haki vuosi sitten yli sata ihmistä työkkärin ilmoituksen perusteella.

4 kommenttia:

 1. Mainio postaus, kiitos tästä! Ainakin tuo Veikkaus-kortti mun täytyy hankkia :)

  VastaaPoista
 2. Huomasin, että erityisryhmien alennukset ovat nyt jopa 30 prosenttia. Milloinkohan tämä muutos tapahtui...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu totta, tämä iso muutos tosiaan tuli enkä ole hintoja tähän päivittänyt. Joskus jotain hyvääkin kaiken riiston keskellä! ;)

   Poista